Draag altijd een stropdas!

Iedereen een blije baan heeft November uitgeroepen tot Missie-maand.
Elke week een nieuwe kijk op jouw missie met een praktische oefening om je missie te achterhalen.

Nr 3: Draag altijd een stropdas

“Eerst droeg ik gewoon een broek met een T-shirt, maar sinds een half jaar ga ik altijd gekleed in een driedelig pak, nette schoenen en een stropdas”.  Dit verteld Arjan (19) aan de Volkskrant in een item over dat laatste kledingstuk. De student economie heeft een duidelijk  doel voor ogen: “na de Hogeschol ga ik naar de universiteit en over 10 jaar wil ik welvaart gecreëerd hebben door te beleggen in de aandelenmarkt. Ik draag deze outfit omdat als je succes uitstraalt, je dit ook aantrekt”.
In het interview vertelt hij verder: “Focus, dat is belangrijk, en je omringen met mensen die dezelfde doelen voor ogen hebben. Het gaat er om de beste versie van jezelf te worden. Dat levert rijkdom op in de vorm van kennis of geld”.
Even analyse van mij op zoek naar zijn missie: hij noemt  als doel de beste versie van jezelf worden.  Hij noemt voorgenomen stappen die hij zichzelf heeft opgelegd, een idee dat hij nastreeft misschien, maar nog geen missie. En dan zegt Arjan: “Met veel geld zou ik filantropische fondsen opzetten om de honger in de wereld te stoppen. Ja, dat begint met een stropdas. En met focussen”.

Deze jonge man heeft een duidelijke missie! Hij is een echte wereldverbeteraar! En hij weet ook nog hoe daar te komen: met een visie en een strategie. Wat lekker als je al op je 19de weet waar je naar toe wilt met je leven. Wij kunnen ons voorstellen dat niet iedereen dat heeft en zeker niet zo jong. Hoe oud je ook bent, zoek eens uit wat nou jou missie is.

Oefening:
Een missie is de dieper liggende motivator, daar waar jij bewust of onbewust al je activiteiten aan ophangt. Het geeft jouw het gevoel dat je een zinvol bestaan creëert. Om een onderzoek te doen naar jouw missie, kun je jezelf de denkvraag te stellen; Waarom doe ik wat ik doe?  En stel dan steeds weer de vraag ‘en waarom dan?’. Zo kom je uiteindelijk uit op wat de achterliggende drive van jouw leven is.

Deze manier om je missie te formuleren is een prima optie. Maar er zijn meer wegen naar Rome en mogelijk heb je meer hulp nodig om je belangrijkste talenten, passies etc. te vinden. Vraag ons voor een Missie-sessie! In november bieden wij die aan voor €69,- . Kijk op www.iedereeneenblijebaan.nl.