In zes stappen naar jouw baan!

Werken doe je een belangrijk deel van je leven. Het is dan wel fijn dat het je energie en inspiratie geeft. Onze workshops brengen werkzoekenden en carrièreplanners een stap dichter bij een nieuwe baan, studiekeuze of werkomgeving. Je stelt je eigen programma samen door aanvullend de workshops te kiezen die jij nodig hebt. Elke workshop staat dus op zich, maar het geheel kan ook als één traject worden gevolgd.
In Project IK wordt de basis gelegd voor de andere vijf, omdat daar alle persoonlijke informatie wordt verzameld. Heb je deze informatie al, dan kun je de andere workshops ook zonder Project IK instappen. Bij twijfel, overleg even met ons. Sowieso hebben we nog even contact: om persoonlijk kennis te kunnen maken, nemen we eerst telefonisch contact met je op. Pas daarna maken we de inschrijving definitief. 

De workshops kunnen ook incompany worden gegeven.

Project IK

Project IK is de basis voor de andere vervolgstappen. Deze workshop (je gaat echt aan het werk!)  levert je  meer inzicht over jezelf ten aanzien van werk. Ken jij je talenten en drijfveren? In deze workshop van een dag ga je aan de slag met het verzamelen van informatie over jezelf en vertaal je dit naar je toekomstige baan of eigen bedrijf. Deze informatie is ook de basis voor de andere workshops in de andere workshops van Iedereen een blije baan!  

Wat gaan we doen?
We komen met een aantal actieve en creatieve werkvormen tot een breed beeld van je persoonlijkheid. Zo ga je onder andere een analyse maken over succes en geluk in je leven, ga je op zoek naar jouw persoonlijke waarden, competenties en kwaliteiten, maar ook maak je een persoonlijke sterkte/zwakte analyse (SWOT). 

Wat levert het je op?
Na deze dag heb je in ieder geval inzicht in je eigen persoonlijkheid; je gaat naar huis met een boekje met alle verzamelde informatie over jezelf . Dit kun je gebruiken als basis voor het presenteren van jezelf tijdens sollicitatiegesprekken (je eigen merk, je ondernemersplan of acquisitie). Project IK is een goede basis voor de andere workshops in het programma “Werk dat bij je past in 6 stappen!”.
Maar sowieso heb je een leuke, inspirerende dag met jouzelf in de hoofdrol!

Schrijven met succes!

Hoe je een motivatiebrief opstelt, kun je op het internet vinden; de indeling van je tekst, de vaste onderdelen die je moet gebruiken en een spellingcheck. Maar daarmee heb je een basisbrief en niet de brief waarmee je opvalt bij de lezer!

Vind je het lastig om te beginnen? Zijn jouw brieven 13 in een dozijn? Wil je een brief schrijven die inhoudelijk én aansluit op de vacature én op jouw persoonlijkheid? Dan moet je mee doen met deze workshop!

Wat gaan we doen?

We gaan uit van een basisbrief waarmee we, door verschillende (schrijf-) oefeningen te doen, op zoek gaan naar jouw persoonlijke schrijfstijl.
We doen een vacatureanalyse, maken originele openingen en krachtige afrondingsalinea’s en een brief die altijd op één A4 past.

Wat levert het je op?

Belangrijk doel van deze workshop is je mee te geven
wat er mogelijk is om jezelf te presenteren in een tekst.
De oefenstof wil je inspireren om een beetje buiten de lijntjes te kleuren, zodat je meer opvalt en dus kans maakt om uitgenodigd te worden voor een gesprek.
Praktisch gezien neem je een stappenplan mee naar huis dat je kunt gebruiken voor je volgende brieven.

Jij en je cv

Herken jij jezelf in je cv? Is jouw cv echt je visitekaartje? Met een prikkelende lay-out en duidelijke inhoud laat je in één oogopslag zien wie je bent en wat je wilt.

Je cv is het eerste waar een werkgever naar kijkt. Logisch dat het een duidelijk en prikkelend document moet zijn. Het is jouw sleutel naar een baan! Deze workshop is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar ander werk en nog geen (goed) cv opgesteld hebben.

Wat gaan we doen?

Je neemt een overzicht mee met gegevens over je carrière en persoonlijkheid. Hiermee ga je je cv maken vanuit het basisontwerp dat jou aanspreekt. Je plaatst alle relevante en persoonlijke informatie op een originele en toch leesbare manier in jouw cv.
Een belangrijk onderdeel is de profielschets, we maken hiermee een start (ook te gebruiken voor LinkedIn). Dit klinkt misschien heel droog en eenvoudig maar het is de bedoeling om met de bijbehorende actieve opdrachten je creativiteit te stimuleren en je te inspireren.

Wat levert het je op?

Je gaat naar huis met een breed basis cv dat je kunt gebruiken bij sollicitaties, bij je huidige werkgever of elders. Je weet welke informatie jouw (werk-) persoonlijkheid
goed representeert; je kunt inschatten welke informatie bij welke vacature past en dit toepassen in een cv.

Je moodboard werkt!

Beelden maken ideeën concreet. Door je persoonlijke inzichten om te zetten in een plaatje, sta je doelbewust stil bij wat je wil in de toekomst. Je gaat van je kwaliteiten en waarden naar een kleuren- en woordenpalet. als basis voor het neerzetten van je personal brand: wat ben je zelf en wat wil je uitstralen?

Wat gaan we doen?

Dit is een zeer actieve en creatieve workshop! Eerst voer je een aantal opdrachten uit om (werkgerelateerde) informatie over jezelf te verzamelen. Daarna ga je echt knippen en plakken en een moodboard maken op A2-formaat

Wat levert het je op?

Dit moodboard vormt een houvast om steeds op terug te vallen bij het neerzetten van je persoonlijkheid, bijvoorbeeld bij het schrijven van je motivatiebrieven en pitches. Het helpt ook bij het uitkiezen van je outfit voor diverse (officiële) gelegenheden; wat laat je van jezelf zien? Je krijgt met dit moodboard letterlijk zicht op jezelf!

De eerste indruk

Wist je dat 80% van wat niet gezegd wordt, het meest opvalt in persoonlijke ontmoetingen? Bijvoorbeeld hoe je een hand geeft, of je manier van lopen. Deze workshop is een uitgelezen mogelijkheid voor wie zich afvraagt hoe je overkomt in een eerste ontmoeting, bijvoorbeeld in een sollicitatiegesprek, en hoe je hier meer grip op krijgt.

 

Wat gaan we doen?

In deze workshop leer en ervaar je verrassende zaken en weetjes over de eerste 7 seconden van een kennismaking….. and beyond! Wat maakt dat we meteen iets van iemand vinden? Hoe kun jij gesprekken met lichaamstaal beïnvloeden? Met actieve werkvormen en oefeningen leer je wat jouw oordeel over anderen is. Je krijgt tip en trucs, die we eerst uitproberen, om een goede eerste indruk te maken.

Wat levert het je op?

Je krijgt zicht op oordeel en oordeelsvorming, van anderen over jezelf, en vice versa in het kader van kennismaken en solliciteren. Je bent zo beter voorbereid op nieuwe ontmoetingen en hebt handvatten en zelfvertrouwen gekregen om jezelf in sollicitatiegesprekken te ‘managen’.

Powerplan

Wil je een vaag plan concreet maken? Heb je een idee, maar kun je niet zien waar je moet beginnen? Vind je het lastig om je aan een voornemens vast te houden? Dan is deze workshop perfect voor jou!

Wat gaan we doen?

We gaan op een creatieve manier aan het werk met je linker- en rechterhersenhelft. Met de inzet van je linker hersenhelft ga je lijstjes maken, ordenen en plannen. Met tekenen zet je je rechter hersenhelft in en vertel je aan je onderbewuste wat je wilt bereiken, het beklijft! Je maakt een specifiek stappenplan, dat je omzet in voor jouw begrijpelijke associaties.

Wat levert het je op?

In drie uur tijd heb je zicht gekregen op je hoofddoel, de bijbehorende kaders en de stappen die je moet maken om je doel te bereiken. We leren je een methode die je ook in de toekomst effectief kunt inzetten. En je gaat naar huis met een poster waarop jouw belangrijke plan uitgewerkt is; ‘voor boven je bed’, zodat je elke dag even kunt kijken!

Wil je het hele traject volgen? Dat kan! Je krijgt dan van ons een workshop kado: 6 workshops kosten dan geen € 1.025,- maar €875,-!