“Resultaten uit het verleden ….’, afijn, je kent de slogan van de reclames wel! Dit gaat over geld beleggen, maar geldt dit ook voor je werkervaring?

In je cv en op Linkedin vertel je onder andere welke opleidingen je hebt gevolgd, waar je hebt gewerkt en welke functies je hebt gehad. Diploma’s zijn bijvoorbeeld belangrijk voor een werkgever om te beoordelen of je voldoet aan de minimale eisen voor een job. Jij wilt tenslotte ook een professionele tandartsassistent of een financieel adviseur die op de hoogte is van belastingwetgeving. Ook je werkervaring geeft veel informatie over wat jij hebt gedaan en wat je dus als ervaring meeneemt. Maar dat doet iedereen in zijn/haar cv! Hoe val jij op tussen de andere kandidaten, hoe kun jij de werkgever overtuigen om jou uit te nodigen?

  1. Zet in op je motivatie, je bevlogenheid en je talenten!
    Schrijf over de toekomst. Wat kom je brengen? Doe dat niet alleen in je motivatiebrief, want die wordt helaas niet altijd gelezen. Zonde! Gebruik daarvoor je cv en Linkedinprofiel.
  2. Vertel over je groeipotentieel
    Schrijf een profielschets waarin je vertelt over je successen, je ambitie, waar je groei ziet voor jezelf of hoe je je aanpast aan een nieuwe werkomgeving. Werkgevers willen graag weten wat je meeneemt aan mogelijkheden en energie.

  3. Zoek je drijfveren
    Drijfveren krijgen steeds meer aandacht op de arbeidsmarkt: wat vind jij belangrijk in werk, wat beweegt je en waar krijg je energie van? Met behulp van je drijfveren doe je je werk alsof het vanzelfsprekend is. Altijd belangrijk om je drives te achterhalen, om zo op de goede plek te komen, die passende baan te vinden. Werkgevers bepalen zo of je bij het bedrijf past.

Je bent dus meer dan je werkervaring en dat is goed nieuws, ook voor starters die nog niet kunnen putten uit een ruime werkervaring. Het enige wat je hoeft te doen is zelfonderzoek, zodat je je inzichten kunt omzetten in voordelen voor de werkgever.

Vind je het allemaal te veel tijd kosten en te ingewikkeld om een cv te maken, vraag ons je te helpen. Wij doen een cv-check voor €25,-, of maken een geheel nieuw cv voor jou! Kijk op onze website www.iedereeneenblijebaan.nl voor de mogelijkheden.