Personal branding betekent vrij vertaald, dat je jezelf als uniek en authentiek persoon ‘in de markt zet’. Door jouw unieke combinatie van talenten, ervaringen en kwaliteiten zichtbaar te maken, ontwikkel je jezelf als onderscheidend merk en persoonlijkheid. Als jij helder uitdraagt wie jij bent en waar jij goed in bent, dan weten mensen waar ze jou voor kunnen vragen. Dit moet het antwoord zijn op de vraag waarom juist jij die interessante opdrachten naar je toegeschoven krijgt en gevraagd wordt voor projecten. Of waarom een werkgever juist jou uit een dikke stapel sollicitatiebrieven pikt. Bovendien leidt het werken aan je personal branding tot meer inspiratie en een hogere motivatie bij jezelf. Er is eigenlijk maar één zekerheid waar je als professional of werkzoekende op terug kunt vallen en dat is een sterk ontwikkeld personal brand; de beste versie van jezelf. Door personal branding serieus te nemen, neem je de verantwoordelijkheid voor je eigen loopbaan en leven. En dat is wel zo prettig!

Kennis van jezelf
Om jezelf sterk neer te zetten, heb je kennis van jezelf nodig. Je weet welke competenties je hebt en je weet welke persoonlijke eigenschappen jouw het beste typeren. Met de antwoorden kun je je zelf als merk neer gaan zetten. Bijvoorbeeld in een pitch. Hiermee presenteer je jezelf bij klanten of een werkgever of schrijf je een persoonlijk profiel dat je op je cv of je LinkedInaccount zet. Vanuit je eigen merk kun je je uiterlijk aanpassen en een nieuwe outfit of haardracht aanmeten zodat je super voor de dag komt!
Alle uitingen van jouw eigen merk leveren een sterk plaatje op voor de buitenwereld, en helpt jou om stevig te blijven staan in wie jij bent, wat je wilt en wat jij kan. Personal Branding is gewoon persoonlijke ontwikkeling!

Aan het werk
Bij Iedereen een blije baan hebben we de workshop Project IK als een goede start om jouw basis merk neer te zetten: in een dag maak je een eigen merktemplate. Vanuit deze trainingsdag kun je verdere invulling geven aan jouw Personal Brand en zijn andere trainingen als ‘schrijven van je profiel en je cv’ natuurlijk prima. Verder is ‘De eerste indruk’ ook heel bruikbaar. Hier gebruik je vooral gespreksvaardigheden en wordt je bewust van hoe je  jezelf neerzet in een (motivatie) gesprek.