Iedereen een blije baan! heeft November uitgeroepen tot Missie-maand.
Elke week een nieuwe kijk op jouw missie met een praktische oefening om je missie te achterhalen.

Veel van onze coachees weten niet waar ze moeten beginnen. Ze willen ander werk, maar wat dan? Ze weten niet of ze hetzelfde werk willen blijven doen, of ze bij hun werkgever willen blijven, in dezelfde branche willen werken. Of misschien naar het buitenland? Hoe ze zichzelf moeten laten zien aan een (nieuwe ) werkgever….Allemaal twijfels waaruit blijkt dat ze geen duidelijk doel voor ogen hebben en nog niet genoeg van zichzelf weten.

In onze coachtrajecten besteden we veel aandacht aan de persoonlijke missie. Het levert namelijk heel veel op. Met een missie kom je uit de startblokken. Het gaat je richting geven aan je werkende leven, zodat je met vitaliteit en toewijding grootse prestaties kunt neerzetten. Met een duidelijk doel voor ogen maak je het gemakkelijker om besluiten te nemen, stappen te nemen en ga je met meer plezier en voldoening door de werkweek. Je missie kleurt je keuzes en geeft richting aan de stappen die je maakt.

Een onderdeel van het definiëren van jouw persoonlijke missie is op zoek te gaan naar jouw kernwaarden. Weten wat je waarden zijn, geeft je inzicht in waarom je doet wat je doet. Het zijn die dingen die er echt toe doen, die jij belangrijk vindt in je leven en die je energie geven.

Oefening:

Hieronder vind je een inspiratielijst met waarden. (Er zijn er nog veel meer, dus vul gerust aan indien nodig). Kies er vijf die voor jou het belangrijkst zijn.  Pak vijf post-its en schrijf iedere kernwaarde die je hebt gekozen op.
Je gaat nu kijken welke waarde voor jou het belangrijkst is. Vergelijk de 1e kernwaarde met de 2e kernwaarde. Als je de belangrijkste waarde moest kiezen uit deze twee, welke zou dat zijn? Leg die vervolgens bovenaan. Leg een nieuwe waarde naast de eerste waarde; welke van déze twee is voor jou nu het belangrijkst?
Vergelijk op deze manier alle kernwaarden met elkaar totdat je een top 5 hebt van de voor jouw belangrijkste kernwaarden. Dit is je waardenperspectief die alles wat je doet beïnvloedt en alles zegt over jouw persoonlijkheid.
Aandacht Assertiviteit Authenticiteit Autonomie Avontuur Balans Bekwaamheid Betrouwbaarheid Bescheidenheid Betrokkenheid Bevrijding Bewustzijn Bezieling Bloei Collegialiteit Communicatie Competitie Continuïteit Creativiteit Daadkracht Dankbaarheid Dienstbaarheid Discipline Duidelijkheid Duurzaamheid Eerlijkheid Efficiëntie Energiek Erkenning Geduld Gelijkwaardigheid Gezondheid Harmonie Humor Innovatief Klantgerichtheid Kwaliteit Liefde Loyaliteit Moedig Onafhankelijkheid Ondernemend Ontmoeten Onvoorwaardelijk Openheid Respect Samenwerken Speelsheid Toegankelijkheid Toewijding Uitdaging Veerkracht Verbondenheid Volharding Waardigheid Zelfkennis Zorgvuldigheid Zorgzaamheid

Deze manier om met je missie te starten is een prima optie. Maar er zijn meer wegen naar Rome en mogelijk heb je meer hulp nodig om je missie, visie en talenten te vinden. Vraag ons voor een Missie-sessie! In november bieden wij die aan voor €69,- . Kijk op www.iedereeneenblijebaan.nl.