Iedereen een blije baan heeft November uitgeroepen tot Missie-maand.
Elke maand een nieuwe kijk op jouw missie met een praktische oefening om je missie te achterhalen.

Nr 6  Wat is verschil tussen missie en visie?

Je kunt het verschil tussen missie en visie goed zien als je die van bedrijven naast elkaar legt. In onderstaande tabel (Bron: www.identitive.nl) is duidelijk te zien hoe dicht ze bij elkaar liggen maar net anders geformuleerd worden; de missie wordt gebruikt om prioriteiten, activiteiten en verantwoordelijkheden te bepalen. Terwijl de visie wordt gebruikt om richting te geven, te onderscheiden en te inspireren. Je kunt zeggen dat de visie meer een beweging is, terwijl de missie is een abstracte statische omschrijving.

                           Missie                            Visie
 De reden waarom de organisatie bestaat: wat ze doen.Een heldere, lange termijn verandering als gevolg van de inzet van de organisatie of programma.
                           GoogleWij organiseren alle informatie van de wereld en maken deze wereldwijd toegankelijk en geschikt voor gebruik.Met één klik toegang tot alle informatie op de wereld.
                           LegoInspireren en helpen ontwikkelen van de bouwers van morgenHet spelen van de toekomst uitvinden
                          DoveDove zet zich in om het zelfvertrouwen van vrouwen en vooral jonge meisjes, positief te beïnvloeden en hen te inspireren het beste uit hun leven te halen.Een wereld creëren waarin schoonheid een bron van vertrouwen is in plaats van angst.
                          IkeaEen ruim assortiment van goed ontworpen en functionele woninginrichtingsproducten aanbieden, tegen zo laag mogelijke prijzen zodat zoveel mogelijk mensen ze kunnen betalenEen beter dagelijks leven creëren voor zoveel mogelijk mensen
                           DisneyOm ’s werelds meest toonaangevende producent en leverancier van entertainment en informatie te zijn, willen wij ons, met behulp van onze portfolio van merken, onze inhoud en diensten en consumentenproducten onderscheiden. Wij willen de meest creatieve, innovatieve en winstgevende entertainmentervaringen en gerelateerde producten ter wereld ontwikkelen.

 

Wij maken mensen blij.

Kijk eens of je jouw missie en visie kan opmaken door dat statische en die beweging, toe te passen.

Deze manier om je missie te formuleren is een prima optie. Maar er zijn meer wegen naar Rome en mogelijk heb je meer hulp nodig om je belangrijkste talenten, passies etc. te vinden. Vraag ons voor een Missie-sessie! In november bieden wij die aan voor €69,- . Kijk op www.iedereeneenblijebaan.nl