De geluksgrafiek,
Vandaag is het Blue Monday (deprimaandag), de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Dit fenomeen is ooit eens uitgevonden door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari, de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met mislukte goede voornemens, vakanties die ver weg lijken en het buiten lang donker is. Voor Blue Monday heeft Arnall deze  ‘wiskundige’ formule bedacht die je op het plaatje ziet. Hierin staat W voor het weer, D voor je schulden, d voor je maandelijkse salaris, T voor hoelang geleden het kerst was, Q staat voor hoe goed je nog de goede voornemens volhoudt, M voor het motivatieniveau en Na voor het gevoel om actie te ondernemen. Zo’n formule is best grappig bedacht maar dat ze niet helemaal klopt blijkt volgens de kritieken bijvoorbeeld uit het feit dat er geen grootheid ‘tijd’ in staat.

Is er ook een gelukkigste dag van het jaar?
Ja hoor. In navolging van de meest deprimerende dag van het jaar is er ook de gelukkigste dag van het jaar. Natuurlijk is dit dan weer bedacht met commerciële motivatie, door ijsfabrikant Wall’s. De gelukkigste dag van het jaar valt rond 20 juni en ook om deze dag te berekenen, heeft Arnall een formule gemaakt namelijk O + (N x S) + Cpm gedeeld door T + He. Hier staat O voor Outdoor (tijd dat je buiten doorbrengt), N is natuur, S is sociale interactie, Cpm is de vakantietijd van de kinderen en de positieve herinneringen, T de temperatuur en He de nabijheid van de vakantie.
Nou ja, bereken het maar eens, zou ik zeggen.

Lijstje met plussen en minnen
In de praktijk blijkt dat je neerslachtig of gelukkig voelen elkaar afwisselen. Je bent nooit continue gelukkig dus. Dat wisselen kan per dag of per week verschillen maar vaker nog wissel je per uur! Hoe groot de verschillen zijn verschilt per mens natuurlijk. Sommige mensen zijn nu eenmaal wat gelijkmatiger dan anderen. Om te zien hoe gelukkig je wordt van je werk kun je eenvoudig een lijstje maken. Zet onder de plus (‘hier krijg ik energie van’) de activiteiten van een dag op je werk, die je leuk, inspirerend, of zinvol vind. Onder de min zet je taken die je niet echt blij maken. Zo heb je een overzicht waar je in een volgend functioneringsgesprek wat mee kan. Door in plaats van beter te worden in de dingen waar je niet goed in bent, echt een hekel aan hebt of moe van wordt, stop je energie in de dingen waar je energie van krijgt of die wat positiefs opleveren.

Je eigen grafiek maken
Om nog wat meer details te krijgen, kun je de lijst plussen en minnen ook horizontaal maken. Deze is geïnspireerd op het levenslijnmodel, een oefening die wij regelmatig tijdens onze coaching inzetten. Het geeft een wat genuanceerder beeld van jouw dagtaken.
Leg een A4 ‘liggend ‘ voor je op tafel. Trek een horizontale lijn over het midden van je blad. Dit is het verloop van je dag. Links zet je boven de streep een plus en onder de streep een min. Zet nu weer alle activiteiten van je dag uit je vorige de plus/min-lijst, rond de horizontale tijdlijn. Hierna verbind je de punten met elkaar en maak er zo een grafiek van de dag van. Dus, levert het je energie op? Punt boven de lijn. Geen energie? Dan onder de lijn. Nu zie je ook beter verschil tussen de plus- of min-activiteiten want je kunt zo heel goed aangeven in welke mate een taak moeilijk of vervelend, dus energievretend was, en kun je beter onderscheid maken tussen de taken op een dag. Dit is natuurlijk geen wetenschappelijk onderbouwd systeem, maar het levert jou wel een beeld van je energiehuishouding. Gebeurt het regelmatig dat je veel onder de streep aan het werk bent dan is er echt noodzaak om de juiste balans te vinden of deze te herstellen.

Werkend op vakantie
Dat werkgevers het door hebben dat de zon beter werkt lees je in dit bericht. Het stond vandaag in het AD; beter en meer werk leveren vanuit Bali, het maakt werknemers productiever.
https://www.ad.nl/ad-werkt/deze-werkgevers-sturen-hun-personeel-s-winters-naar-de-zon-weg-uit-9-tot-5-molen~a0ba0793/

Deze manier van aan je persoonlijke leiderschap en – groei te werken, is een prima optie. Maar misschien heb je meer of andere hulp nodig.  Start het jaar goed en vraag een gratis speed-sessie bij ons aan! In een half uur helpen wij je met je eerste stap naar je doel! Kijk op www.iedereeneenblijebaan.nl