Vind jouw ultieme werkplek!

Iedereen een blije baan! helpt je met het uitstippelen van je loopbaan en het vinden van jouw ultieme baan.

Prijzen zijn inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties maken wij graag een offerte op maat.

Onze trajecten zijn gericht op het gehele sollicitatieproces het, ‘werken naar werk’.

Een stap dichter naar  jouw blije baan!

Ervaringen van onze deelnemers:

“Na  mijn ontslag vanwege een reorganisatie, stond ik ineens op straat.  Na 25 jaar bij dezelfde baas, had ik geen cv en was ik zeker niet voorbereid op een sollicitatiegesprek.

Gelukkig kon ik het traject van Iedereen een blije baan! doen, Dit is heel compleet en lekker compact; binnen 2 maanden heb ik alle workshops gedaan en ben helemaal bijgespijkerd voor de toekomst!

En ook fijn; het bedrijf waar ik weg moest heeft het allemaal betaald”. 

Tamara, 52

Administratief medewerker

“Ik wilde, nu ik nog geen 40 was, een stapje maken in mijn carrière, maar in de huidige markt moet je wel opvallen. Door de schrijf- en cv workshop van Iedereen een blije baan! heb ik heel veel inspiratie opgedaan om mijn brief en cv er goed uit te laten zien.

Ik heb nu een paar gesprekken gehad, dus ik kom wel binnen bij bedrijven. Nu nog even de gesprekstraining (De eerste indruk-red)  volgen, dan moet het volgende keer toch wel raak zijn”.  

 

Henk, 39 jaar

Manager Logistiek

Veelgestelde vragen

Ik wil graag goed voorbereid de toekomst in, wat ik heb ik daarvoor nodig?

Met de snelheid van nieuwe ontwikkelingen in de technologie verandert er in de toekomst veel als het gaat om werk. Er komen nieuwe banen bij en er zijn functies die straks niet meer bestaan.  Hier is online veel informatie over te vinden, zodat je je daar op kunt voorbereiden. Een andere manier om je goed voor te bereiden is te onderzoeken wat je volgende stap zou moeten zijn, met behulp van een loopbaantraject. Je krijgt dan antwoord op de vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? 

Tip: Kom eens een bakkie koffie/thee doen zodat we kunnen bespreken wat jij precies nodig hebt.

Ik heb al heel lang niet gesolliciteerd, waar begin ik?

Het is misschien verleidelijk om direct aan de slag te gaan met het zoeken naar vacatures en je cv te gaan maken. Dat is ook zeker een belangrijke stap in het proces.
Wij raden je aan te starten met zelfonderzoek. Met zelfinzicht weet je bijvoorbeeld wat je persoonlijke waarden zijn die moeten matchen met de functie en je toekomstige werkgever. Maar daarmee weet je ook wat je kwaliteiten zijn, zodat je jezelf beter kunt presenteren in je cv. Weten wie je bent is stap 1 in je zoektocht.

Tip: Start bijvoorbeeld met onze workshop van een dag ‘Project IK’.

Ik heb niet de creativiteit voor een pakkende brief, hoe pak ik het aan?

Je zult verbaasd zijn over je eigen creativiteit als je leert hoe je met oefeningen en modellen aan de slag kunt gaan. Ieder creatief proces begint met het verzamelen van informatie, maar ook ploeteren, twijfel en zweetdruppels. Laat je daar niet door stoppen, maar pak door. Iedereen kan het leren!

Tip 1:  Volgens ons is iedereen veel te bescheiden . Schrijf eens een oefenbrief waarin je heel erg overdrijft hoe goed je bent in alles, ga helemaal los. Om daarna  je tekst iets terug te brengen naar leesbare realiteit, zonder terug te vallen in valse bescheidenheid en terughoudendheid.

Tip 2: kom naar onze schrijfworkshop ‘Schrijven met succes’ voor meer tips en trucs.

 

Ik durf mezelf niet te presenteren, hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Om jezelf goed te presenteren tijdens bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Als je weet wat je wilt vertellen over jezelf, over je werkervaring en je ambitie, is het veel minder spannend en misschien wel zelfs leuk om te doen.
Een manier om je voor te bereiden is voorbeelden van werksituaties uit te werken volgens de STAR-methode. Dat is een methode die recruiters gebruiken om op basis van gedrag uit het verleden een voorspelling voor de toekomst te maken: je beschrijft een voor de functie relevante Situatie en vervolgens leg je uit wat jouw Taak was, jouw (re)Actie en het Resultaat.

Tip 1: Bedenk een aantal situaties, 2 of 3 die iets zeggen over verschillende persoonlijke kwaliteiten,  waar je STAR op loslaat. Afhankelijk van de vraag van je interviewer  kun je passend inhaken.

Tip 2: Wil je dit in de praktijk oefenen, of meer tips en trucs krijgen? Kom dan naar de workshop ‘De eerste indruk’.