Iedereen een blije baan! heeft Oktober uitgeroepen tot cv-maand: vier weken lang tips en trucs voor een geweldig cv!

Slechte eigenschap? Zet ‘m op je cv!

Een cv wordt ook wel eens een ‘resumé’ genoemd, met name in de Engelssprekende landen. Toch  is er wel degelijk een verschil. Een resume  is over het algemeen korter dan je cv en bevat eigenlijk altijd een persoonlijke doelstelling en een stuk tekst over je wie je bent. Recruiters noemen dit ‘een profiel’. Dit profiel is een belangrijk onderdeel van je cv waarin je je persoonlijkheid beschrijft, maar ook je ambitie.
Je profiel ondersteunt je lijst(je) met werk- en studie-ervaringen. Je geeft bijvoorbeeld aan welke soorten bedrijven en functies je zoekt. Ook staat er in wat je beste skills en eigenschappen zijn of je beschrijft waar je talenten het beste naar voren komen.  Maar wat doe je met je mindere eigenschappen? Noem ook je slechte eigenschap, maar zet deze in op een positieve manier, bijvoorbeeld:

Perfectionisme als Zorgvuldigheid

Twijfelaar als Weloverwogen beslisser

Ongeduld als Daadkracht

Chaotisch als Improvisatie

Al je schijnbare mindere eigenschappen hebben dus een positieve keerzijde. Wil je er achter komen welke ‘slechte’ eigenschap jij ten goede kan inzetten? Doe dan eens Het Kwaliteitsspel met een coach. Dit levert je geheid jouw zwarte én zonnige kant op. Het leuke is dat je daarnaast met dit spel óók gaat begrijpen waarom je je zo ergert aan bepaalde collega’s ?.

Vind je het allemaal te veel tijd kosten en te ingewikkeld om een cv te maken, vraag ons je te helpen. Wij doen een cv-check voor €25,-, of maken een geheel nieuw cv voor jou!
Kijk op onze website www.iedereeneenblijebaan.nl voor de mogelijkheden.