Iedereen een blije baan heeft November uitgeroepen tot Missie-maand.
Elke week een nieuwe kijk op jouw missie met een praktische oefening om je missie te achterhalen.

Knippen en plakken!

Het is weer bijna Sinterklaas! Druk met surprises en gedichten? Ik wel! Ik vind het altijd leuk om iets creatiefs te doen. Met taal natuurlijk, dichten is echt mijn ding, maar ook met het maken van een surprise. Ik ben dan op zoek naar iets wat de ontvanger nodig heeft, of iets dat aanhaakt aan wat er gebeurt is het afgelopen jaar. In ieder geval gaat het over het uitbeelden van een gebeurtenis of een wens. Dit jaar wordt het alleen een gedicht. Van het weekend maar eens lekker gaan zitten. Ga ik volgend jaar maar weer eens plakken en knippen.

Workshop
Iedereen een blije baan! geeft ook creatieve knip en plak workshops: Je moodboard werkt!. Je gaat aan het werk met veel tijdschriften, een schaar, lijm en een A3 (of groter).  Aan de hand van een aantal vragen maak je een moodboard dat gaat over jou. Het is een kunstwerk dat jouw leven uitbeeldt, gericht op je werk of je missie en visie. Wij hebben ‘m een keer gedaan op de universiteit van Nijmegen met een zeer gevarieerde groep studenten; dit gaf een verrassend beeld en er was veel te bepraten. Het uitspreken van wat hen bezig hield was al een mooi begin van het werk dat zij gingen doen.

Oefening
Als variant op de hier bovenstaande workshop kun je ook zelf een verzamelmap maken. Je houdt dertig dagen lang een map (of een bestand op je computer) bij waar je alles in stopt wat jou inspireert en/of aanspreekt. Dit kunnen bijvoorbeeld stukjes uit de krant zijn, tekst of plaatjes van internet, een foto, een citaat, een kaart, een voorwerp, een opmerking op straat of een gesprek in de trein die je zelf in een doc schrijft….
Verzamel eerst maar eens alles en ga dan na een maand nog eens kijken. Wat laten al die stukjes interesse jou zien? Wat is de rode draad? Kijk wat deze verzameling jou te zeggen heeft. Misschien gooi je verzamelingen alsnog weg, omdat ze dubbel zijn of toch net niet bij je passen, maar je houdt nog genoeg over. Plak wat overblijft op een groot vel. Kun je je missie beschrijven vanuit deze verzameling?

Deze manier om je missie te formuleren is een prima optie. Maar er zijn meer wegen naar Rome en mogelijk heb je meer hulp nodig om je belangrijkste talenten, passies etc. te vinden. Vraag ons voor een Missie-sessie! In november bieden wij die aan voor €69,- . Kijk op www.iedereeneenblijebaan.nl