Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Minister Koolmees vindt het belangrijk dat mensen nadenken over de toekomst van hun werk en persoonlijke ontwikkeling met een gezond uitzicht op het pensioen. Daarom stelt hij per persoon 600 euro subsidie beschikbaar.

Je kunt van deze regeling gebruik maken als:

  • je minimaal 12 uur per week werkt (niet-werkloze werknemer, ambtenaar of zelfstandige zonder personeel);
  • niet ziek bent;
  • geen gebruik maakt van een regeling in verband met een reorganisatie.

Het doel van het ontwikkeladvies is dat het deelnemers stimuleert om de regie van hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het traject geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden van de deelnemer. Hierbij gaat het erom dat deelnemers actief gaan nadenken over hoe zij werkend hun pensioenleeftijd kunnen bereiken en uitval door ziekte of werkloosheid kunnen voorkomen. Het resultaat van het ontwikkeladvies is dan ook een persoonlijk ontwikkelplan met acties en mogelijkheden. Ook is er een subsidie beschikbaar voor het trainen van leidinggevenden (individueel 300,– of groep 600,–) die medewerkers van 45 plus aansturen.
Het Ontwikkeladvies is een tijdelijke subsidieregeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als onderdeel van het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers. De regeling is nog tot 10 januari 2020 beschikbaar.

Wij kunnen samen met jou een persoonlijk ontwikkelplan maken en de subsidieregeling aanvragen! Neem contact met ons op om het te bespreken.