Oktober cv-maand:  Goed-Beter-Best

De afgelopen weken stond het internet bol van het duet van Floor Jansen en Henk Poort in het programma van De Beste Zangers. De uitvoering van de metal-zangeres en de operabaron van The Phantom of the Opera was een topoptreden! Ik kon er ook geen genoeg van krijgen om te kijken hoe de beide artiesten zingen in elkaars genre. Zij zet hem aan om een deel van het stuk rauw en zwaar met een doorleefde stem te zingen. Distortion noemen ze dit, geloof ik. En zij gaat met de opera-techniek Belcanto helemaal los. Het hele stuk is indrukwekkend natuurlijk, maar wat ik het gaafste stuk vond was aan het einde. Zei zingt en hij moedigt haar een aantal keren aan, geheel in The Phantom of the Operastijl,  met “Sing for me!”. En met elke ‘opdracht’ gaat zij een tandje hoger. Hij zweept haar op tot een ongekende hoogte.

Maar wat heeft dat in godsnaam te maken met een cv?!?!

Een cv vertelt aan een werkgever wat iemand kan, wat hij/zij geleerd heeft en wanneer. Zoals ik het nu vertel is het een gewoon A4-tje. Eigenlijk niets bijzonders. Maar stel nu dat je iemand hebt die je wijst op een goed format voor een cv in plaats van dat witte velletje.  Dat er iemand je uitlegt hoe je met zo min mogelijk woorden toch een stevig plaatje van jezelf neer kan zetten. Of die je motiveert om nog even je best te doen er iets moois van te maken, zodat het cv beter bij je past. Die je tips geeft hoe je creatief op je best kunt zijn, zelfs als je dat helemaal niet bent! (denk je).  Allemaal bedoeld om jouw doel te bereiken, namelijk die superbaan! Vraag ons eens. Stuur je cv. Wij doen een check-up. Het kan er altijd alleen maar op vooruit gaan!

Vind je het allemaal te veel tijd kosten en te ingewikkeld om een cv te maken, vraag ons je te helpen. Wij doen een cv-check voor €25,-, of maken een geheel nieuw cv voor jou!
Kijk op onze website www.iedereeneenblijebaan.nl voor de mogelijkheden.