Iedereen een blije baan! heeft Oktober uitgeroepen tot cv-maand: vier weken lang tips en trucs voor een geweldig cv!

Je hebt een tijdje niet gewerkt. Dus heb je een gat in je cv. Recruiters en werkgevers vinden onverklaarbare gaten in je cv op z’n minst onaantrekkelijk. Maar je wilt helemaal niet meteen vertellen dat je een burn-out hebt gehad of een lastige tijd na je scheiding. Of ben je een tijd op reis geweest, of heb je gezocht naar de juiste studie.

Er zijn slimme oplossingen om de gaten in je carrière minder opvallend te maken. Sterker, leg er maar de nadruk op! Eerlijk duurt wel het langst in dit geval want waarom zou een tijd uit de running zijn een probleem zijn? Je hebt een goede reden, toch? Zet het dan ook ten goede in!
Je hebt vast veel geleerd van deze periode, je bent wijzer geworden, je bent gegroeid. Omschrijf deze periode op een positieve manier, bijvoorbeeld dat je tijd hebt genomen om ‘Orde op zaken’ te stellen, of door het ‘Bezinningsjaar’ te noemen. ‘Sabbatical’, of ‘Oriëntatiejaar’ kan ook. En ‘Mantelzorger’ of ‘Vrijwilliger’  zijn ook een banen! Noem ze. Op deze manier houd je de chronologie lopend, kun je er meer over wat het je heeft opgeleverd in je cv zetten of het mondeling toelichten.

Vind je het allemaal te veel tijd kosten en te ingewikkeld om een cv te maken, stuur hem naar ons.
Wij doen een cv-check voor €25,-, of maken een geheel nieuw cv voor jou!
www.iedereeneenblijebaan.nl