December – Cadeaumaand – Zeg JA!

Iedereen een blije baan! heeft december uitgeroepen tot cadeau-maand. Elke week geven wij een nieuwe kijk op jouw ontwikkeling met een praktische oefening om je doelen te behalen.

Reflectie in de maand december: je kunt het op twee manieren opvatten. De eerste manier is reflectie van het licht. Het weerkaatsen van alle lampjes en kaarsen tijdens de donkere dagen zo aan het eind van het jaar. Dat het zo lang donker is, is eigenlijk ook best prettig. Het geeft een soort opdracht voor terugtrekken, cocoonen. De tweede uitleg komt dan pas naar voren. Dat gaat over reflectie op jezelf geven. Op alles wat jij hebt meegemaakt, in je gezin, op je werk, het afgelopen jaar. Een mooi moment om jezelf de vraag te stellen; Hoe is het met me? Ben ik tevreden? Heb ik gedaan wat ik wilde doen?

Na deze reflectie kun je nieuwe plannen maken. Een plan waarmee je direct een stip op de horizon legt. Dit geeft duidelijkheid over waar je naar toe wilt en het geeft een fijn gevoel en voldoening om tijd te besteden aan taken waarmee jij je doelen bereikt. Natuurlijk gaat er ook van alles voorbij komen die je weghalen van je plannen voor lange of korte termijn. Mensen die van alles van je willen, iets van je nodig hebben en waar je dus jouw kostbare tijd aan zou besteden en je je niet aan je plan kan wijden. Vind je het lastig om direct nee te zeggen? Keer het eens om; zeg ja tegen je eigen plan en leg het belang ervan uit aan de ander. Ja is een van de krachtigste woorden die bestaan.

Maar misschien is het is het wel eens tijd om nu een géén plan te maken. Het de komende week gewoon eens te laten zoals het eens. Zeg ja tegen rust en stilte. Doe alleen wat je moet doen. Verspil nu eens niet teveel energie. Een korte winterslaap, zeg maar. En als het dan in Januari weer meer licht is, dan pas naar die nieuwe plannen voor 2020 kijken. Ik ben vóór!

Ons cadeau voor jou
Heb je hulp nodig om je belangrijkste talenten, passies etc. te vinden? Ons cadeau voor jou: vraag een gratis speed-sessie bij ons aan! In een half uur helpen wij je met je eerste inzichten. Kijk op www.iedereeneenblijebaan.nl